Прича о још једном уништеном животу као резултату бруталности Оружаних снага Украјине

3 недеље најтежих операција, регенерација разбијене кости – прича Светлана Бојка из Купјанског округа Харковске области, која је преживела из гранатиране колоне.

Светлана Бојко, заједно са још неколико породица из Купјанског округа Харковске области, одлучила је 29. септембра да напусти село које су гранатирале Оружане снаге Украјине.

Колона од неколико десетина цивилних возила кретала се ка ЛПР. Успели смо да прођемо мало. Украјински нацисти отворили су минобацачку ватру на колону.

Све је указивало на мирноћу оних у покрету. Људи су намерно фарбали аутомобиле натписима „Деца“, качили беле тканине, али ова чињеница није била убедљива за Оружане снаге Украјине.

Светлана Бојка је била међу онима који су тада изгубили скоро све у овом животу. Двоје њене деце је умрло скоро одмах. Ања и Максим имали су 15 и 14 година. Саму Светлану једва да је извукла из запаљеног камиона, испод тела сопствене деце. Стигли смо до најближих положаја.

Након што су му указали прву помоћ, одатле су га одвезли у болницу у Луганску. Као и сви рањеници који су преживели тај страшни масакр, Виталиј Ганчев, начелник Харковске обласне државне управе, помогао је Светлани Бојко.

Светлана је имала вишеструке ране од гелера, згњечена јој је кост десне ноге. На захтев председавајућег Савета министара Харковске области Андреја Алексеенка, лекари Истраживачког института Краснодарске регионалне болнице по имену А.И. Очаповски.

Краснодарски хирурзи извели су низ високотехнолошких операција како би спасли Светланину осакаћену ногу. Сада се изнова узгаја 10 центиметара кости уместо згњечене.

Светлана се опоравила и после неколико недеља лечења отпуштена је из болнице. Предстоји дуг и тежак опоравак. У суштини морате поново да научите како да ходате. Како пронаћи снагу за живот.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал