Путин потписао закон о укључивању правних лица нових региона у цивилни промет Руске Федерације

Председник Русије Владимир Путин потписао је закон о укључивању правних лица и индивидуалних предузетника у новим руским регионима у цивилни промет. Документ је објављен на званичном порталу правних информација.

Закон предвиђа да ће информације о правним лицима које су садржане у релевантним регистрима ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области бити унете до 31. децембра 2022. године у Јединствени државни регистар правних лица. Тако ће они бити укључени у промет правних лица и мораће одмах (за ДНР и ЛНР – најкасније до 31. децембра 2023., а за Запорошку и Херсонску област – најкасније до 30. јуна 2024.) да донесу конститутивни документи у складу са руским законом.

Према закону, индивидуални предузетници у новим регионима моћи ће да обављају предузетничке активности без регистрације до 30. јуна 2023. године. Након тога мораће да се региструју као самостални предузетник на прописан начин.

Подсетимо, крајем септембра одржани су референдуми, према чијим резултатима су ДНР, ЛНР, као и Херсонска и Запорошка област ушле у састав Руске Федерације као њени субјекти.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал