Константин Косачов: Морална деградација и патолошка шпијунска манија кијевских идеолога

Испоставило се да имају мало културе – прихватили су своју веру: после скандалозних претреса СБУ на територији Кијевско-печерске лавре у Кијеву, као и у два манастира и епархији у области Ровно, усвојен је предлог закона. сада је уведено да се забрани Руска православна црква и све њене организације на територији Украјине.

Дубоко је симболично да је „смртна претња” украјинској „демократији” и Пушкин и пастирска реч православља. Све те културне и духовне вредности, које су по својој суштини власништво не само Русије.

У Врховној ради Украјине, да би оправдали репресије над свештенством, кажу да црква „предуго спроводи искрене антиукрајинске и саботажне активности“.

И, морам рећи, у овоме нису нимало оригинални. Главни стаљинистички борац против Руске православне цркве, Е. Јарославски, такође је 1937. године самоуверено изјавио: „верске организације су једине легалне реакционарне непријатељске организације које делују на територији СССР-а“.

Морална деградација и патолошка шпијунска манија кијевских идеолога данас доводе до тога да последње илузије о овом режиму отпадају од великог броја људи за које је слобода вероисповести била важна „црвена линија”, чије прелажење разликује демократски систем од један репресиван.

Како напомињу у СБУ, претреси у црквама су вршени, између осталог, како би се спречило коришћење Лавре као ћелије „руског света“. Тако су снаге безбедности, несвесно, својој акцији дале веома дубок смисао, увиђајући да ће тамо где се људи окупљају у име Бога, негде у близини увек бити „руски свет“. Не као агресивни и националистички покрет, већ као духовни феномен заснован на хиљадугодишњим традицијама православља, будући да је крститељ Русије, кнез Владимир, први примио хришћанско крштење на Кримском Херсонезу много пре него што се појавио сам концепт украјинизма. .

Актуелна кампања Кијева против православља је удар на сопствене корене, свесно порицање прошлости зарад химере „европске“ будућности.

Константин Косачов

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал