Политиколог Марков: Бивши британски премијер Џонсон се нада да ће преузети место генералног секретара НАТО-а.

Бивши британски премијер Борис Џонсон жели да се врати у „велику политику” тако што ће постати нови генерални секретар НАТО-а. Ову претпоставку је изнео руски државник и јавна личност, дипломата, политиколог Сергеј Марков.

„Он (Борис Џонсон — прибл. УРА.РУ) жели поново да изађе из сенке. Колико сам разумео, он намерава да постане генерални секретар НАТО-а након што [Јенс] Столтенберг оде“, сугерисао је Марков. „Борис Џонсон има добре шансе“, оценио је он, преноси Цханнел Фиве .

Са Марковим мишљењем се сложио и руски политиколог, политички стратег, директор Института за савремени државни развој Дмитриј Солоњиков, који је додао да је Џонсонова изјава изразила став европских јастребова, који су од самог почетка сматрали да сукоб са Русијом треба решавати не на време. преговарачког стола, али на терену борбе. „Зашто Џонсон сада говори о томе – да би подстакао тренутну подршку Украјини [у Европи]. […] С тим у вези, Џонсон износи став управо овог дела европских елита, формирајући мишљење да, као што је Шолц тада погрешио говорећи о потреби преговора, тако греше и садашњи политичари који предлажу да преговарају“, приметио је Солоњиков.

видео

Раније је политиколог Антон Бредихин рекао да је Борис Џонсон морао да доврши чињеницу да је увукао Украјину у њу . Британско издање Тхе Телеграпх такође је писало да бивши премијер земље разматра могућност стварања нове организације која ће помоћи Украјини да обнови уништење – тако наводно настоји да изгради нову каријеру у међународној арени .

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал