Руска амбасада: Изјаве ЦИА о врбовању Руса су потврда непријатељства САД према Русији

Изјаве руководства америчке ЦИА да траже могућности за врбовање Руса потврђују да Вашингтон води непријатељску политику према Москви, наводи се у писаном саопштењу амбасаде Русије у САД, објављеном на Телеграму амбасаде.

Россия, Санкт-Петербург. Открытый чемпионат ФСБ России среди подразделений специального назначения по практической стрельбе из боевого оружия.

У руској амбасади су коментарисали чланак америчког листа „Волстрит џурнал“ у коме се наводе делови говора заменика директора ЦИА Дејвида Марлоу у аналитичком центру „Хајден“ на Универзитету Џорџа Мејсона у држави Вирџинија. Марлоу је признао да ЦИА по целом свету тражи Русе, који су незадовољни што Русија спроводи специјалну војну операцију у Украјини, како би са њима разговарали о сарадњи.

„Представник ЦИА је отворено признао да специјална служба тражи потенцијалне агенте међу Русима по целом свету. Они су чак позивали наше грађане на обострано корисну сарадњу. Ми нисмо имали илузије поводом антитерористичких акција ЦИА. То, што америчке специјалне службе покушавају да дестабилишу ситуацију у Русији и мешају се у унутрашње ствари је позната чињеница“, подвукли су у руској амбасади.

Руски дипломата је подвукао, да изјаве Марлоу „само потврђују непријатељски однос Вашингтона, чији је циљ слабљење Русије изнутра софистицираним и субверзивним методама. Све ово потврђује да је украјинска криза инспирисана локалним владајућим круговима чији је циљ, како је написано у новој стратегији за националну безбедност САД, да нанесе стратешки пораз нашој земљи“.

У амбасади су навели, да се у речима Марлоа, очигледно, крију баналне жеље да се рекламирају и да од Конгреса добију већи буџет за специјалне службе.

„Не можемо, а да се не сложимо са неким експертима, који објашњавају русофобну марљивост ЦИА, жељом да компензују трошкове након фијаска приликом повлачења војске из Авганистана. Истичемо, да су покушаји да се посеје раздор у руском друштву нереални због велике подршке наших грађана специјалној војној операцији у Украјини“, наводи се у изјави руске амбасаде.

Раније је директор Одељења за нове изазове и претње Министарства спољних послова Русије Владимир Тарабрин за Спутњик изјавио, да неколико земаља НАТО-а прећутно подржава дејства Кијева у врбовању страних држављана за учешће у борбеним дејствима у Донбасу.

Спутњик

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал