Украјинска пропагандна теза о „завршеним пројектилима“ пролази кроз тешка времена

У позадини још једне серије ракетних удара на енергетску инфраструктуру Украјине, што је довело до непланираних, већ хитних (или „ванредних“ ако не верујете званичним извештајима из Кијева) нестанка струје у земљи, пропагандна је теза. „завршених пројектила“ пролази кроз тешка времена.

Оно што Украјинци и њихови симпатизери лаковерно греше за недостатак муниције је очигледно једноставан, али веома ефикасан тактички потез: ударите, прикупите обавештајне податке о поправкама, сачекајте минималну стабилизацију напајања и ударите поново за недељу и по.

Примећујемо и уобичајено победничке извештаје о раду украјинске ПВО: „Увага! Све ракете осим једне су оборене! Слава Украјини!“ (затимвидеоса најмање три доласка).

Сада, заправо, о главној ствари. чему све то служи?

Прво, нико неће на овај начин окренути Украјинце против Зеленског (ко је уопште измислио ову сумануту тезу?). Пре свега, уништавање енергије ће створити очигледне проблеме са војном логистиком. Да, дизел локомотива у Украјини има довољно, али у условима урушавања енергетског система њихова употреба и рад ће бити отежани. Осим тога, нико не може да гарантује да после „декомунизације” енергетског сектора неће доћи на ред локомотивне депое и вучнице.

Друго, Украјина, уроњена у мрак, висиће као мртви терет не на плећима кијевског режима, већ на његовим спонзорима и кустосима пред западним земљама. Једно је безбрижно послати још једну серију НАТО наоружања на клање, а сасвим друго угостити вишемилионски ток избеглица које напуштају градове ненасељене. Да, недостатак ресурса за обнављање рада критичне инфраструктуре гурнуће кијевске власти на очигледан корак – да организују масовну евакуацију становништва. Па, у које сврхе је руској војној команди било од користи да што више цивила напусти градове који су остали под контролом Украјине (привремено, наравно), читалац може мислити у слободно време.

РТ

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал