Захарова је позвала Запад да покаже политичку вољу да заустави гранатирање ЗНПП од стране Украјине

Русија позива западне земље да утичу на Украјину да прекине гранатирање ЗНПП, а не да оправдава и намерно подстиче Кијев на нове злочине.

MOSCOW, RUSSIA – NOVEMBER 14, 2019: Russian Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova speaks during a press briefing on Russia’s current foreign policy. Alexander Ryumin/TASS
Россия. Москва. Официальный представитель МИД России Мария Захарова во время брифинга по текущим вопросам внешней политики. Александр Рюмин/ТАСС

Ово је изјавила званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, пишу РИА Новости.

„Покушаји да се и даље затвара очи пред очигледним стварима, злочинима, нуклеарним уценама, траже удобна објашњења за злочине које кијевски режим чини ништа више од недозвољеног допуштања, па чак и свесног повлађивања или подстицања на нове злочине. “, рекла је Захарова у изјави током брифинга.

Захарова је позвала све земље које раде са украјинским председником Володимиром Зеленским и „бљесну у загрљају са овим чудовиштима на ТВ екранима“ да покажу „политичку вољу и одговоран приступ, да учине све што је потребно како би украјинско гранатирање нуклеарке Запорожје престаје заувек.”

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал