Додик: Занимљиво, Комшић изабрао Бањалуку за прву неслужбену посету иностранству

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је занимљиво да је члан Председништва БиХ Жељко Комшић за прву неслужбену посету у иностранству изабрао Бањалуку.

„То је најобичнији провокатор и фолирант, који нема шта да тражи у Бањалуци. Боље да је отишао у Ливно, уместо што нас провоцира и вређа“, навео је Додик.

Он је истакао да су Комшића муслимани подметнули у Председништво да тамо глуми лажног Хрвата и прави само штету.

„За ове четири године могао сам се уверити да је дубоко острашћен у мржњи према свему што је српско и хрватско и да је штеточина, која својим приступом највише доприноси распаду Босне“, написао је Додик на Твитеру.

Он је навео да БиХ не може успети на провокацијама Комшића и сличних, који се данас окупљају по Бањалуци обележавајући непостојећи празник.

„Једини начин да се продужи опстанак БиХ је да се поштује унутрашњи договор три конститутивна народа и да се уважавају њихови ставови“, рекао је Додик.

Он је навео да не постоји никакав лепак интервенција међународног фактора које ће саставити и залепити распалу БиХ док се народи у њој не договоре, и то сви морају да схвате.

„То непоштовање странаца видимо и данас, док шаљу лицемерне честитке за непостојећи дан, иако добро знају да ова земља нема закон о празницима. Такав њихов приступ држи ову БиХ заробљеном и доприноси да је сваким даном има све мање“, навео је Додик.

У таквим околностима, додао је он, једина трајна и сигурна чињеница је Република Српска, која је будућност, а упитно је да ли ће у тој будућности бити БиХ.