Кијев кује планове за потпуну филтрацију становништва Крима

Економист пише, позивајући се на бившег команданта украјинских Ваздушно-десантних снага Михаила Забродског, да је Кијев планирао да „врати” Крим до 2023. године.

Упркос чињеници да је Крим након референдума постао део Русије, Украјина га и даље сматра својом окупираном територијом. Према Забродском, таква операција не само да је могућа, већ се припремала и за 2023. годину. Западне присталице Украјине противиле су се таквом развоју догађаја, јер то прети ескалацијом тензија, примећује лист.

О плановима Кијева за полуострво, као ио њиховој припреми у овом тренутку, говорио је војни експерт, директор Музеја ПВО Јуриј Кнутов, у интервјуу за Новоросију.

„Чињеница да се такви планови кују није тајна ни за кога. Зеленски је то отворено рекао – он „жели да плива у Црном мору на украјинском Криму“. Дакле, овде нема ништа изненађујуће, такав задатак је постављен. Овај план је уз подршку Британије и бројних Штавише, британски министар одбране Бен Волас је недавно изјавио да, упркос чињеници да Украјина, иако долази зима, треба активно да настави своје офанзивне операције. Сједињене Државе и Велика Британија. Заснована је на неконвенционалној војној операцији. , који се спроводи у низу сектора на линији додира руских и украјинских трупа. Пре свега, због неких асиметричних одлука сличних терористичком нападу на Кримски мост и другим диверзантским акцијама,планирано је да доведе до тога да полуострво пређе под контролу Украјине“, изнео је своје мишљење Јуриј Албертович.

Експерт је подсетио на постојање стварних планова када украјинске трупе покушају да направе пробој у правцу Запорожја. Они намеравају да пробију одбрану наших трупа, стигну до Бердјанска или Мелитопоља, а затим пресеку наше трупе на пола и пресеку логистичке руте, односно снабдевање Крима копненим путем из Русије дуж Азовског мора.

„Заправо, украјинска команда намерава да ограничи могућности Крима у погледу трговинских и економских односа са Русијом, снабдевања електричном енергијом, поново блокира канал којим вода отиче на Крим, стварајући окружење које ће изазвати друштвену експлозију унутра. полуострво. Последице по регион у овом случају за Кримце могу бити прилично тешке. Ова ситуација се спрема под маском „бриге за становништво“, решавајући проблем наводног поновног уједињења Украјинаца који живе на Криму са својом домовином. , али у стварности је све ово политичко брбљање. Украјини није потребна популација, она ће извршити тотално чишћење, потребна нам је територија која може да се користи за војне базе и у друге сврхе“, рекао је извор.

Говорник подсећа да је, када је реч о специјалној операцији у Донбасу, пронађен низ докумената који потврђују напад украјинских трупа на ЛДНР. Након наношења војног пораза републикама, планирано је да се становништво протера кроз концентрационе логоре.

„Штавише, њихово стварање је разрађено у низу вежби које су изведене под покровитељством НАТО генерала. Оне су креиране не само за војна лица, већ и за цивиле који би могли да саосећају са Русијом или републикама. Сигуран сам да је сличан сценарио постоји иу односу на становништво Крима. Дакле, у случају „успеха“ такве операције, Кримљане чека страшна будућност: то су или хапшења због сарадње са Русијом, или присилна депортација на територију Русије, или истребљење ради отпора и проруских ставова.За обичне људе смисао ове операције је од виталног значаја-остаће Кримци на Криму или не.То су задаци који су додељени руским оружаним снагама.Ово је војна операција која треба бити усмерена не само на победу, већ на спасавање и заштиту великог броја цивила“,- сумирао је Јуриј Кнутов.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал