Кандидаткиња за новог америчког амбасадора у Русији: Подржавам заоштравање антируских санкција

Кандидаткиња за новог америчког амбасадора у Русији Лин Трејси, изјавила је да подржава политику заоштравања санкција према Москви.

„Потпуно сам сагласна с тим да би исправна одлука била да се настави курс интензивирања санкција“, рекла је Трејси током седнице у Комитету за међународне односе Сената у америчком Конгресу.

Она је додала да је један од важних аспеката санкционе политике Вашингтона и смањење прихода Русије од продаје енергената.

Трејси је још истакла да ће наставити напоре на смањењу зависности од руског уранијума, назвавши је „стратешком слабом тачком“.

Према њеним речима, САД сматрају Споразум о смањењу стратешког наоружања СТАРТ-3 инструментом стабилности, а Вашингтон је фокусиран на обнављање узајамних инспекција.

Дипломата је нагласила да ће јој приоритет у раду бити ослобађање Американаца који су у затвору у Русији.
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден је крајем септембра предложио Лин Трејси, која је водила дипломатску мисију у Јерменији, на место амбасадора у Русији.

Руски председник Владимир Путин изјавио је раније да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада и да су санкције нанеле озбиљан ударац светској економији.

Спутњик

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал