Москва оптужила Париз: Прећуткујете ратнe злочинe украјинске војске

Париз не жели да види бројне ратне злочине које је починила украјинска војска и свесно прећуткује те ствари, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

„Цинизам француских власти не престаје да нас изненађује. Иако је за њих приоритет борба против некажњавања, они затварају очи на бројне злочине украјинских снага. Такође затварају очи и на злочине који су почињени над грађанима Донбаса за протеклих осам година“, наводи се.

Руски спољнополитички ресор је као пример навео недавни инцидент када су украјински војници стрељали руске заробљенике.

„То за француске власти нема никакве важности. За њих је само битно шта кажу челници у Кијеву и само им је важна пропаганда тог злочиначког кијевског режима“, додаје се.

Истовремено, Москва је огорчена изјавом Министарства спољних послова Француске у вези планова да се формира „специјални трибунал за злочине руске агресије“ иако то, како тврди руски ресор, неће имати ништа заједничко са правосуђем.

„Поред покушаја да укључе Међународни кривични суд, западне земље су одлучиле да пропагирају идеју о формирању нове отворено политизоване ‘судске’ инстанце која у суштини нема никакве везе са правосуђем“, закључује се у саопштењу.