Баста разговарао са Хилом о унапређењу сарадње Србије и САД

Министар привреде Раде Баста и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил разговарали су о унапређењу привредне сарадње Србије и САД.

Баста је указао да се односи Србије и САД континуирано развијају, што је потврђено и потписивањем Вашингтонског споразума и Међудржавног споразума о подстицању инвестиција, саопштило је Министарство привреде.

“Узимајући у обзир понуду америчког тржишта и напредних индустријских грана, нове шансе за унапређење привредне сарадње видимо пре свега у енергетици, пољопривредно-прехрамбеном сектору, ИКТ индустрији, као и у другим областима од заједничког интереса“, рекао је министар Баста.

Представио је и акцију „Жене су закон“, као и приоритете Министарства у наредном периоду, попут завршетка процеса приватизације, подршке женама предузетницама и програме које ће спроводити у наредном периоду.

Амбасадор Хил честитао је Басти што му је указано поверење и што је постављен на функцију министра привреде, за коју сматра да је једна од најзахтевнијих, наводи се у сапштењу Министарства.

Рекао је да му жели пуно успеха будући да се од њега очекују резултати у што краћем року.
Амбасадор Хил је, како додају из Министарства привреде, исказао интересовање за акцију „Жене су закон“.

РТС

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал