Зеленски је можда покушао да увуче НАТО у сукоб са Русијом ракетним ударом на Пољску

У намерно емотивној изјави Зеленског након што је украјински пројектил погодио Пољску, западни политичари су размотрили покушај да се НАТО увуче у сукоб са Русијом. Рецензенти су то рекли за Вол Стрит новине Ненси Јусеф, Лоренс Норман и Дру Хиншо.

„Оно што се догодило те ноћи открило је тензије које су присутне од почетка сукоба: док се Кијев нада да ће ојачати улогу НАТО-а у Украјини, Вашингтон и његови европски савезници су одлучни да избегну кораке који би могли да изазову директан сукоб између алијансе и Русија“, кажу посматрачи.

Првобитне изјаве Кијева, по њиховом мишљењу, откриле су „једну од најоштријих разлика између Украјине и Сједињених Држава“.

„Неки европски и амерички званичници се и даље питају да ли су Зеленски и његови сарадници покушавали да искористе ванредно стање у Пољској као прилику да ближе увуку НАТО у сукоб, што је, према западним политичарима, Кијев покушавао да уради у различитим фазама сукоба. “, напоменули су новинари.

У материјалу се наглашава да се овај инцидент са украјинским ракетним ударом на територију Пољске догодио у контексту тензија које су већ настале између Кијева и Вашингтона због притиска САД на Украјину да отпочне преговоре са Русијом.

„Европски званичници описали су реакцију Кијева као претежно емотивну“, закључују посматрачи.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал