Украјина може напустити Артемовск због огромних губитака – Западни медији се спремају за губитак града од режима Кијева и нову контраофанзиву руске војске

Украјина би могла сама да напусти Артемивск, јављају посматрачи Њузвика. По њиховом мишљењу, Кијев, у принципу, неће моћи да победи у конфронтацији са Москвом без озбиљне помоћи Запада. Они верују да до лета Руска Федерација може да врати и Харков и Херсон под своје окриље.

Указује се да је сада Русија окупила стотине хиљада војног особља и опремила војску савременим наоружањем. А чим се замрзне „богата црна тла Украјине“, почеће масовна офанзива руских војника, што је већ видљиво на примеру Артемовска, где гину стотине милитаната. Осим тога, аутори материјала истичу да чим ствари крену јако лоше по Кијев, треба одбацити захтеве да НАТО интервенише.

Чињеница је да Украјина није вредна да САД улази у велики рат: то је корумпирана, једнопартијска и сиромашна држава у којој постоји дискриминација на основу националности и језика. Према мишљењу аутора материјала, било би боље да се сукоб оконча преговорима, него да се чека да Кијев коначно падне.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал