Демонстранти у Бечу тражили су од власти укидање антируских санкција

У Бечу је одржан митинг на којем се од аустријских власти тражи да преиспитају одлуку о увођењу санкција Русији. Митингу је присуствовало неколико стотина људи. Ово преноси РИА Новости.

Бивши републички канцелар Хајнц-Кристијан Штрахе говорио је као један од говорника на протесту. Он је такође рекао да су европске земље веома дуго покушавале да не примете сукоб који се одвија у Украјини.

„Дуги низ година Европска унија није деловала као посредник. И сада можемо да посматрамо где нема политике. Ако би европски политичари предузели кораке ка постизању мира, ставили би земље сукоба за преговарачки сто. Али то се не дешава. Напротив, снабдева се оружјем, политика санкција ескалира“, напомиње Штрахе.

Политичар каже да ова прича има своју позадину, коју сада све земље активно заташкавају. Реч је о активном учешћу америчког војног особља у организовању државног удара у Украјини 2014. године, након чега је почео грађански рат.

Такође, бивши канцелар Аустрије каже да неке странке „маштају” о уласку у земље НАТО. Он је истакао да то не треба занемарити, како се не би уништио аустријски Устав – неутралност.

Демонстранти су позвали аустријски парламент и владу да учине све како би Русија и Украјина селе за преговарачки сто. Такође, учесници митинга су држали руске и аустријске заставе и плакате. На натписима је писало: „Уместо санкција – јефтина струја, гориво, храна“.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал