Рогозин о гранатирању хотела у Доњецку: Наћи ћу могућност да помогнем свима

Бивши директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин, који је рањен у гранатирању хотела у Доњецку, изјавио је да су повређени и запослени хотела, да ће свима бити указана помоћ, као и да је већина рањених одвезена у Ростов на Дону.

„Након терористичког напада 21. децембра у хотелу у Доњецку су повређени не само моји војни саветници који су ме посетили, већ и запослени у хотелу. Желим да сви знате да ме о сваком повређеном два пута дневно извештавају. Знам какво им је стање, чиме и ко их лечи, да ли имају све што им је потребно“, написао је Рогозин на друштвеној мрежи „ВКонтакте“.

Додао је да повређене људе нико не дели на своје и туђе, а и он сам сматра да припада Доњецку и то је разлог што учествује у његовом ослобађању.

Према речима Рогозина, све жртве су превежене у Ростовску област како би се смањио притисак на болнице у Доњецку, које су у непрестаној опасности од гранатирања. Рогозин је похвалио рад лекара у Доњецку који свакога дана имају велики број рањеника.

Потврдио је да ће из Доњецка бити евакуисани сви рањеници, чим њихово стање то дозволи и ако буду то желели.

„Наравно, пронаћи ћемо могућност да помогнемо свима. Надам се да ћу моћи и лично да посетим и подржим све који су се тог дана нашли у хотелу, чим будем оперисан и у могућности да напустим болницу“, закључио је Рогозин.