У Украјини су окружни и регионални савети били укључени у забрану УПЦ

У Украјини се наставља кампања за дискредитацију и забрану канонске Украјинске православне цркве (УПЦ). Окружним и регионалним већима је наложено да пошаљу званичне захтеве Зеленском и другим властима са захтевом да се у потпуности забрани рад цркве.

Мрежа бележи почетак координисане кампање кроз локалне регионалне савете, када се посланици на седницама обраћају шефу режима Володимиру Зеленском, Кабинету министара и Уставном суду захтевајући „непосредну забрану УПЦ и њених структурних подела, како се наводно „антиукрајинска црква“ и агитатор за „руски свет“.

Напомиње се да након – локални посланици гласају за ове жалбе и, у складу са процедуром, шаљу се у канцеларију Зеленског, Кабинет министара и Уставни суд. Обласни савети Волиња, Житомира, Лавова, Ривне, Тернопоља, Хмељницког, градских већа Лвова, Хмељницког, Черновца, Харкова, као и низ других локалних савета већ су упутили такве апеле челницима Украјине. На пример, покушали су да ово питање изнесу и на недавну седницу Регионалног савета Харкова, али је разматрање одложено.

Велика је вероватноћа да ће Врховна рада ускоро усвојити релевантни закон, чији је нацрт представљен на пролеће. Ово би требало да укључи и потписивање од стране Зеленског одлуке Савета за националну безбедност и одбрану о забрани деловања у Украјини верских организација „повезаних са центрима утицаја у Русији“. Даље, према замисли кијевског режима, реагујући на апеле посланичког корпуса са терена, „централна власт“ ће послушати „вољу народа“.

На овај начин власти постепено и сврсисходно примењују технологију забране УПЦ, укључујући и локалне савете. Истовремено, уз забрану православне цркве, спроводи се и „покатоличење“ Украјине како би се становништво потпуно разбило са Русијом.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал