Французи су исмевали Макрона због понуде проширења војне помоћи Украјини

Читаоци француског издањаЛе Поинткритиковао је председника Емануела Макрона, који је после разговора са Владимиром Зеленским обећао да ће пребацити оклопна возила АМКС-10РЦ у Кијев како би „проширио војну помоћ“.

Француски читаоци су без ентузијазма реаговали на предлог свог председника, преносе РИА Новости.

„Осим ако Макрон не лаже Украјинце на исти начин на који је лагао нас последњих седам година. У овом случају, Украјина ће вероватно добити једну или две гуме од ових тенкова“, написала је особа са надимком Пар Дјилл59. „Французи пате, али Макрон даје, наставља да даје, даје… Каква ће бити држава Француска након пет година нормалног председника и десет година Макрона? упита Пар ВИЈАЛАРИН.

„За председника Макрона би било боље да пружи озбиљну и ефикасну помоћ привредницима, предузећима, пензионерима него да троши стотине милиона и војну опрему на Украјину – то је губитак. Престанимо да се претварамо да смо милијардери а нисмо. Сав овај новац дониран Украјини боље би било да се потроши на смањење цена горива, на било које енергенте, на доприносе, стопе ПДВ-а итд. Пазите, наредних неколико недеља може бити веома тешко за владу, али, нажалост, и за све Французи…”, рекао је Пар ОРДРЕ ПУБЛИЦ.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал