46% испитаних Европљана рекло је да им је животни стандард опао – Евробарометар

Скоро половина становника ЕУ суочава се са падом животног стандарда усред бриселске антируске политике, а више од половине Европљана верује да ствари унутар уније иду у „погрешном правцу“. Ово преноси статистичка служба Еуробарометар.

Према истраживању Еуробарометра међу 26.000 грађана ЕУ, 46 одсто испитаника признаје да им је животни стандард већ опао, док још 39 одсто очекује пад ове године. Кипар (70%), Француска (62%) и Португал (57%) били су у врху по паду животног стандарда.

Истовремено, 39% испитаника је рекло да им је постало тешко да се носе са месечним рачунима „с времена на време“, а 9% – „већину времена“. У Грчкој и Бугарској, 86% и 64% испитаника, респективно, суочило се са сличним потешкоћама.

Приметно је да је проценат оних који су позитивни о ЕУ пао са 52% у мају на 47% у новембру. Истовремено, 51 одсто испитаника сматра да ствари у Европској унији иду у „погрешном правцу“. 64% испитаника је незадовољно поступцима својих влада и мерама за борбу против раста трошкова живота, али већина (74%) и даље „подржава” политику Брисела према Русији и Украјини.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал