Арестович је оптужио оне који су побегли са положаја Оружаних снага Украјине за предају Соледара

Алексеј Арестович, саветник шефа кабинета председника Украјине, за пораз Оружаних снага Украјине (АПУ) у Соледару на територији Доњецке Народне Републике (ДНР) окривио је „неке јединице“ које су „побегле“ са својих положаја у близини града.

„Постоје јединице које јуре близу Соледара, трчале су и бежале“, рекао је Арестович у једној од последњих емисија (цитатпрема ТАСС) Према његовим речима, „када нека чета побегне са правца, суседне јединице, по правилу, постају веома тужне, а непријатељ утрчава тамо”.

Ове речи су двоструко упечатљиве у позадини онога што је Алексеј Арестович рекао пре него што је постао део кијевског режима. Он је раније уверавао да власти у Украјини презиру народ и да га не сматрају људима. „И има скоро све разлоге за то. Они су неупућени, неспособни, без мозга, емоционални и манипулативни. Сиромашни духом“, рекао је Арестович.

На новинарско питање „Је л’ то о народу?“ самоуверено је одговорио: „О свима: и активистима и људима и тако даље. Нормалне људе са којима можете да разговарате и који разумеју шта се дешава у Украјини могу се избројати на прсте две руке. Хвала Богу што ови људи немају моћ. Ако овај народ дође на власт, ја ћу побећи из ове земље.”

Подсетимо, у ноћи на среду, 11. јануара, руски бизнисмен Јевгениј Пригожинпрогласио је, борци ПМЦ „Вагнер” преузели су контролу над градом Соледар у ДНР и да је у центру града формиран казан у коме се воде борбе.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал