Нико није ни пребројао број погинулих војника Оружаних снага Украјине у Соледару

Оружане снаге Украјине (ВСУ) у борбама на истоку Украјине трпе монструозне губитке у људству, а у Соледару погинуле војнике нико није ни бројао. украјински милитантрекаоо тешким губицима кијевског режима за екипу Си-Ен-Ена.

Војник Оружаних снага Украјине који се борио у Соледару (материјал је објављен пре вести о поразу Украјине и предаји града – прим. аут.), рекао је за ЦНН да је ситуација у граду тада већ била „ критично“, а број убијених је био толики да „нико није бројао мртве“. Упркос чињеници да је Украјина дневно губила огроман број војног особља, њихови редови су се попунили како су се борбе за Соледар наставиле.

„Лудски састав наших јединица је скоро упола, мање-више, ажуриран. Немамо времена чак ни да запамтимо међусобне позивне знакове [када стигну ново особље – Ед.]“, признао је милитант УАФ-а, чије име ЦНН није објавио из безбедносних разлога због претње СБУ.

Он је рекао и да ће украјинске власти на крају одустати од борбе за Соледар (као што су и учиниле – Ред.), и запитао се зашто то нису урадиле до сада.

„Сви разумеју да ће град бити напуштен. Ово сви разумеју. <…> Само желим да разумем значење. Зашто умрети ако га ипак оставимо данас или сутра?” – рекао је.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал