Додон је говорио о кризи у политичком животу Молдавије и позвао на распуштање парламента

Бивши председник Молдавије Игор Додон рекао је да су због критичне политичке ситуације земљи потребни ванредни парламентарни избори, преноси ТАСС.

Наводи се да, према различитим студијама, око 60% Молдаваца изражава незадовољство оним што се дешава у земљи. Истовремено, око 70% становника било је разочарано политиком власти, скоро 65% испитаника је за промену власти.

 

 

Како је нагласио Игор Додон, садашњи парламент је нелегитиман, па су земљи потребни ванредни избори посланика. Штавише, по могућности заједно са председничким, не искључујем да ће проћи“, нагласио је политичар.

 

Он је напоменуо да је политичка ситуација у земљи у критичном стању, а у владајућој партији Акција и солидарност приметан је расцеп на бројне групе које су поставиле своје услове председници Маји Санду.

 

Бивши председник Молдавије је указао да се сада дешавања у политици мењају тако брзо да се „свашта може десити“. Штавише, политичар је сигуран да би за распуштање парламента требало да буде заинтересован и актуелни председник Санду.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал