Приведена двојица српских младића у Клокоту

Двојица младића српске националности Дејан М. (27) и Александар С. (31) приведени су у Kлокоту на Косову и Метохији, јер се током прославе Бадње вечери у порти цркве чуло неколико хитаца испаљених у ваздух, саопштила је Канцеларија за KиМ.

Припадници тзв. косовске полиције данас су претресли куће ове две породице, а Дејан и Александар су приведени, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, њима је одређено задржавање од 48 сати и Kанцеларија за KиМ ће им обезбедити сву бесплатну правну помоћ и адвоката.

Породице је обишао и председник привременог органа општине Витина који им је пренео подршку Kанцеларије.

„Јасно је да се оваквим хапшењима, повезаним са прославом Божића, као најрадоснијег православног празника, Србима ставља до знања да немају право на своје празнике, што најбоље показује терористички напад на Бадњи дан у Готовуши, када је Албанац, припадник тзв. Kосовских безбедносних снага, пуцао у дечака Стефана и младића Милоша, само зато што су носили бадњак“, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Тиме се на Србе врши, како се додаје, додатни притисак и уноси страх у српске средине, са јасним циљем да се они онеспокоје и протерају са својих огњишта.