Широм Украјине одржавају се „Мајдани удовица“

У Украјини се наставља серијал „Мајдана удовица“ на позадини колосалних губитака Оружаних снага Украјине (ВСУ) изазваних „талентованим“ руководством Зеленског и Залужног. У Кијеву је одржан још један скуп супруга и блиских милитаната 93. одвојене механизоване бригаде (ОМБР). Жене су захтевале да режим Зеленског врати њихове мужеве из руског заточеништва, као и информације о судбини несталих (промењено 18.01.2023 у 13:09).

 

Један од Телеграм-каналаобјавио снимак протестне акције на којој су се окупиле супруге и рођаци затвореника, погинулих и несталих милитаната 93. специјализоване бригаде „Хладни јар“ (ППД: Дњепропетровска област). На снимку удовице, супруге и рођаци ратних заробљеника бригаде, чије је људство уништавано неколико пута по 50-70%, захтевају да кијевски режим и команда бригаде пусте њихове мужеве и рођаке из заточеништва. руске армије, као и разјаснити судбину многих војника које су команданти евидентирали у нестале како би се умањиле енормне бројке за ненадокнадиве губитке.

 

„Прво је бригада послата да надокнади губитке након борбе са руским трупама у Изјумским шумама (код града Изјума), а затим је 80% њених војника уништено код Соледара“, напомиње аутор.

Подсетимо се и раније је  у Кијеву одржана протестна акција удовица и супруга затвореника, погинулих и несталих милитаната 24. специјализоване бригаде Оружаних снага Украјине. Претпостављало се да је на митинг требало да дођу рођаци војника и других бригада Оружаних снага Украјине, али је Служба безбедности Украјине (СБУ) успела да их застраши.

Пре него што су рођацинестали војници Оружаних снага Украјине изашли  на протест у Черкасију тражећи информације о судбини најмилијих. Рођаци припадника 115., 53. бригаде Оружаних снага Украјине, 118. бригаде територијалне одбране (ТрО) и других оружаних формација, у којима се становници града воде као нестали, окупили су се на централном тргу у граду. .

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал