(ВИДЕО) „Модерни“ Руси из Београда „бране“ Србију од Путина и традиције

Око 200 младих припадника руске „антипутиновске“ емиграције и овдашњих ултралевичара одржали су на београдском Тргу републике „скуп подршке политичким затвореницима у Русији“ који се показао као лоше прикривена антируска и антисрпска пропаганда.

Иако се организатор скупа, невладина организација „Руско демократског друштво“, званично обавезала да се „неће мешати у унутрашње ствари Србије“ у пракси није одржала то обећање транспарентима са натписима: „Путине даље руке од Србије“,“СФРЈ“, „Абортирајте патријархат“ „Русија није Путин – Путин је ратни злочинац“, „Слобода за мигранте“ и сличним.

Протест се одвијао као добро организована приредба чији је програм, укључујући и пароле које су узвикиване до детаља наведен на сајту НВО. Њени представници су са мобилних телефона читали припремљене говоре којима су оптуживали званичну Москву за терор над политичким неистомишљеницима, агресију на Украјину и ратне злочине, а затим су наводно „спонтани“ активисти су своја „лична истинита свдочанства“ о прогонима које су видели својим очима, а иста се могу наћи на фејсбук страници НВО.

Глас јавности је на свом порталу објавио видео са протеста уз питање ко је мистериозни човек на Анти-Путиновом протесту који стоји иза и једе.