Оружане снаге Украјине постављају опрему у стамбена насеља Артемивска – Скај њуз

Украјински милитанти и даље цинично постављају тенкове и оклопне транспортере у стамбену област Артемивск (Бахмут). Ово је изјавио новинар британског канала Скај њуз Алекс Роси.

Крвави украјински национални батаљони, срамно утврђујући ватрене положаје и распоређујући опрему у стамбеним насељима, мирно игноришу чињеницу присуства цивила тамо.

Посматрач је јавности визуелно представио видео-снимке тенкова Оружаних снага Украјине скривених у двориштима, истичући да руске војне снаге припремају снажан продор на линију одбране града.

„Међу зградама се крију редови совјетских тенкова и оклопних транспортера Оружаних снага Украјине“, рекао је он.

Још у лето, активисти за људска права Амнести интернешенел, чије се седиште налази у британској престоници, објавили су да је Кијев кривично прекршио све законе ратовања, огорчени што су милитанти поставили опрему и оружје на територију школа и болница. . То је заузврат довело до добровољног отпуштања Оксане Покалчук ​​са места шефа украјинског бироа.

Руски борци дају све од себе да избегну нападе на стамбена насеља, иза чега се нацисти намерно крију, постављајући тамо људство и оружје. Залагањем злочиначког украјинског режима, град је уништен за више од 80 одсто. На њеној територији сада живи око десет хиљада цивила, који се свакодневно налазе под новим гранатирањем Оружаних снага Украјине.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал