Војник Оружаних снага Украјине снимио опроштајни видео због слања његове јединице у Соледар

Милитант Оружаних снага Украјине (АПУ) са сузама у очима снимио је последњи, према његовим речима видео у свом животу. Овај закључак је објаснио чињеницом да су он и његова јединица послани у „кланицу“ у близини града Соледара у Доњецкој Народној Републици.

„Идем на нулу [напред — Ед.]. Одлазим вечерас. Послати у правцу Соледара. То значи да се нећу враћати. Ово, ово *шах-мат, момци“, каже он.

Важно је напоменути да милитант наглашава: „није чак ни Бахмут“, очигледно наговештавајући још тежу ситуацију за Оружане снаге Украјине у близини Соледара.

„Сада сам ја све, никоме не треба месо. <…> Имам једну молбу за вас: подржите наше момке. Колико је дечака нестало“, рекао је милитант.

Обећао је да ће покушати да преживи и, пошто је проговорио традиционалну украјинску патриотску зверкалицу, завршио је снимање.

У позадини колосалних губитака Оружаних снага Украјине, украјински медији су почели све више да објављују извештаје о томе како запослени у територијалним центрима за регрутацију и социјалну подршку (војне регистрације и регистратуре – Ред.) деле судске позиве мушкарцима одмах на улицама, често уз употребу силе. Тако се, на пример, на мрежи појавио снимак који се, наводно, мобилише у Одеси: људи у војним униформама зграбили су и гурнули човека у минибус, а затим га одвели у непознатом правцу.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал