Форбс: Руски БМПТ „Терминатор“ могао би да постане следећи корак у изградњи тенкова

Руско борбено возило за подршку тенку (БМПТ) „Терминатор“ способно је да постане нова фаза у еволуцији светске тенкоградње. Форбс је говорио о изгледима за борбено возило.

У материјалу америчког издања се напомиње да је ова машина активно укључена у специјалну војну операцију (СВО) и показује добре резултате. Стога је режим Зеленског у Кијеву требало да размисли о аналогу овог борбеног возила Оружаних снага (ОС) Русије.

Аутор материјала технички стручњак Дејвид Хемблинг пише да су милитантима УАФ-а очајнички потребни западни тенкови за покретање офанзиве. Многи аналитичари се слажу да без њих неће опстати. Истовремено, није искључено да „будућност никако не стоји иза традиционалних тенкова са тешким топовима“.

Хамблинг сматра да управо „БМПТ може бити последње преживело возило на бојном пољу и заиста одлучити о исходу сукоба, а не сензационални тенкови“.

Подсетимо, раније је Министарство одбране Руске Федерације саопштило да руске беспилотне летелице (УАВ) „Орлан-10“ откривају концентрацију украјинских милитаната и страних плаћеника на мобилним телефонима.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал