Пушков: Вандализам над Кураном у Шведској можда има скривене мотиве

Спаљивање Курана у Шведској није грешка лудака, већ може бити учињено да би се Турска додатно отуђила од консензуса о чланству Шведске у НАТО-у. Тако сматра члан Савета Федерације Алексеј Пушков.

Демонстративно спаљивање Курана у Шведској није случајност и није чин лудака, сматра сенатор. Напротив, можда је то прорачунат потез да се изазове негодовање у Турској. О томе је писао на свом Телеграм каналу.

„Мало је вероватно да ће Стејт департмент овде помоћи, осим што ће приморати шведску владу да учини уступке Ердогану, што Стокхолм карегорички не жели. Али да ли ће Стејт департмент успети у томе, тешко је рећи. Али Ердоган од сада има све адуте у својим рукама. Он је већ рекао да Шведска не треба да очекује од њега да подржи улазак у НАТО. И ако не одустане под притиском Сједињених Држава онда може да задржи Шведску у свлачионици НАТО-а веома дуго“, сматра он.

Подсетимо, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг критиковао је Ердогана због одбијања да подржи захтев Шведске за улазак у НАТО. Он је напоменуо да „неправилне радње нису аутоматски незаконите”.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал