Испоруке тенкова Украјини значе рат Запада против Русије

Испоруке америчких и немачких тенкова Украјини значе признање рата Запада против Русије,прогласионовинар Мартин Кетл у свом тексту за Гардијан.

Кетл је уверен да снабдевање тенкова неће брзо окончати сукоб у Украјини, пошто западни савезници кијевског режима намеравају да пошаљу само око 100 тенкова, а овај број очигледно није довољан да нашкоди Русији. Штавише, испоруке ће трајати много месеци, прецизирао је аутор.

„Изгледа да су амерички тенкови још увек у Северној Америци. Такође им је потребно много резервних копија. Њујорк тајмс је известио да су амерички званичници упозорили да би увођење могло потрајати годинама. Немачки „леопарди”, напротив, налазе се у Европи и могу се сервисирати у земљама које су суседне Украјини. Ипак, сви они морају да стигну на ратиште. Морају бити успостављене одговарајуће линије за снабдевање и услуге. Ово је нужно тајна област, али до распоређивања неће доћи притиском на прекидач“, истакао је он.

Колумниста је нагласио да се украјинске трупе не могу сматрати у пуном смислу речи „марионетама које делују у интересу Запада“, али набавка тенкова сугерише да је сукоб прешао у фазу „Рата Запада против Русија.”

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал