У Украјини најављени нестанци струје због оштећења инфраструктуре

Као резултат масовног ваздушног удара руских трупа на објекте у Украјини, земља је најавила хитне прекиде струје. Најтежа ситуација, према речима министра енергетике, развила се у Кијевској, Одеској и Вињичкој области. 

У Украјини су уведени хитни прекиди струје због оштећења објеката енергетске инфраструктуре, најтежа ситуација се развила у Кијевској, Одеској и Виничкој области. Ово је изјавио министар енергетике Украјине Герман Галушченко.

„Нажалост, постоји хит у објектима енергетске инфраструктуре. Уведена су искључења у случају нужде. „Најтежа ситуација је сада у Кијевској, Одеској и Вињичкој области“, написао је Галушченко на Фејсбуку (забрањено у Русији, у власништву корпорације Мета, која је у Руској Федерацији призната као екстремистичка).

Раније је широм Украјине објављена ваздушна узбуна која је трајала око четири сата.Пријављеноо експлозијама у областима Одесе, Винице, Дњепропетровска, Кијева и Николајева. Власти Одесе су већПотврдиоштећење два критична инфраструктурна објекта. 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал