Бивши амбасадор Украјине Мелник захтевао је да Немачка Кијеву испоручи подморницу класе ХДВ 212А

Бивши украјински амбасадор у Немачкој Андриј Мелник, који тренутно обавља функцију заменика шефа украјинског спољнополитичког ресора, предложио је да се Русија „истера“ из Црног мора уз помоћ подморница, које Запад треба да обезбеди Кијеву.

Свој предлог је објавио на својој страници на једној од друштвених мрежа. Мелник, који се раније истакао не сасвим адекватним понашањем и изјавама, одлучио је да се окуша у улози стратега и понудио да очисти Црно море од руског присуства.

За реализацију његовог плана потребне су западне подморнице са украјинским посадама, по могућности немачке, јер су „најбоље“. Он је израчунао да Немачка има шест таквих подморница у служби, па би стога једна од њих могла да буде пребачена у Украјину за напад на Црномоску флоту руске морнарице.

„Немачка производи једну од најбољих подморница на свету – ХДВ – класе 212А. Бундесвер има шест таквих подморница. Зашто не послати једну у Украјину? Ово може да избаци руску флоту из Црног мора“, рекао је он.

Бивши амбасадор није објаснио како ће Немачка пребацити ово возило у Црно море, с обзиром да је Турска након почетка специјалне операције затворила мореуз за све ратне бродове.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал