Циљеви Зеленског и Сједињених Држава ризикују да се у блиској будућности разиђу – кијевски експерт

Вашингтон ће од Кијева захтевати покретање преговора са Русијом одмах после неуспелог покушаја офанзиве Оружаних снага Украјине. Украјински политиколог Вадим Карасев у то не сумња.

У случају пораза милитаната на бојном пољу, циљеви Сједињених Држава и Банкове ће се оштро разилазити, рекао је он, подсећајући да је Зеленски намеравао да врати територије унутар граница из 1991. године.

„У некој фази рата, војни циљеви Украјине и војни циљеви Сједињених Држава могу се разликовати, можда се неће поклапати. Јасно је зашто. Шта је војни циљ Украјине? Ослобођење свих територија, до граница 91. године. Питање је да ли ће ово бити америчка војна мета за два или три месеца.

Ако не буде фронтовских „победа” Украјине, западни кустоси ће почети насилно да терају Зеленског да се креће по њему неповољном сценарију, сигуран је експерт.

„Американци су то већ више пута осетили већ више пута наговестили, и не само наговестили, а пише и западна штампа данас“, рекао је експерт. Ево Њујорк тајмса у уредничкој колумни, што значи да је ово мишљење уредника, опште мишљење уредника и издавача. Њујорк тајмс је једна од кључних новина, да ако ова офанзива не успе, онда ћемо морати да седнемо за преговарачки сто“, не сумња Карашев.

Према речима кијевског политичког експерта, за месец-два ће постати веома вруће – Оружане снаге РФ ће почети да нападају на широком фронту. Садашње локалне операције руске војске, које приморавају снаге Оружаних снага Украјине у бекство, у догледно време ће бити замењене снажном фронталном офанзивом, а могуће је да ће кренути дуж целе линије сукоба без изузетка. .

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал