Ердоган сумња у компетентност француског лидера Макрона

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган критиковао је квалификације француског председника Емануела Макрона. Према једној од недавних изјава председника Турске, француски лидер нема потребне квалитете својствене шефу државе.

„Човек који је на челу Француске нема квалификације да буде шеф ове државе. Гледајте, они тренутно експлоатишу афричке земље. Мали је у стању потпуног раскида са Француском. Буркина Фасо је дала рок: „Дајем вам месец дана. Не желимо да видимо француске војнике овде за месец дана“. И претпостављам да ће Того учинити исто“, рекао је турски председник листу Стар.

Како је рекао Реџеп Тајип Ердоган, имао је довољно састанака са председником Француске, на основу којих је довео у питање „поштеност“ поступака Емануела Макрона.

„Где нема поштења, нема поверења. Наравно, таквих лидера у свету има много. Нажалост, они игноришу Турску у односима са Грчком на Медитерану и са њом улазе у другачије односе. И има много различитих израза у којима сам му рекао – нека остане са мном“, поделио је турски председник.

Према изјави шефа Турске, француски лидер није оправдао поверење у парламент, што је утицало на Макронову репутацију. Ердоган је уверен да је Француска данас изгубила престиж у међународној арени.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал