Отправник послова Украјине позван у иранско Министарство спољних послова због Подољакових речи

Иранско Министарство спољних послова позвало је отправника послова Украјине Јевхена Кравченка након изјаве саветника шефа председничке канцеларије те земље Подољака о нападу дроном у Исфахану, пренео је Тасним.

Након изјаве Михаила Подољака, саветника председника Украјине, о безусловном признању учешћа Украјине у нападу на комплекс радионица Министарства одбране у Исфахану, отправник послова украјинске амбасаде је позван у Министарство спољних послова да објасни изјаве које је дао Подољак.

„Саветник председника Украјине јуче је објавио пост на својој личној Твитер страници, након сличног опаког приступа који су изнели политички и медијски кругови ционистичког режима у вези са учешћем Кијева у акцији против комплекса радионица Министарства. одбране у Исфахану“, наводи иранско министарство спољних послова агенцију.

Иранско Министарство одбране и подршке Оружаним снагама раније је најавило „неуспешан напад“ дроновима на један од производних погона одељења у граду Исфахану. Како наводи агенција, 28. јануара увече, око 23.30 по локалном времену, изведен је „неуспешан напад” помоћу мини-дронова на један од центара Министарства одбране. Један од њих је оборио систем ПВО, а друга два су упала у одбрамбене замке и експлодирала.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал