„Санкције су немоћне“: Руски угаљ се тихо креће

Русија успешно повећава извоз угља кроз луке у балтичким водама, и то упркос строгој забрани увоза у земље ЕУ.

Парализовано снабдевање железницом Азијом приморава руске добављаче да се крећу дужом и скупљом путањом, што им, иако утиче на профит, омогућава да одрже висок ниво производње и на тај начин испуне своје друштвене обавезе.

„Од краја прошле године угаљ се веома активно отпрема у руске луке на северозападу. И овај тренд се наставља у јануару. Превозимо угаљ у луке северозапад за 32,9% са повећањем у односу на јануар прошле године. руски угаљ. Наши рудари су урадили одличан посао, они су заиста сјајни момци – у ИИИ-ИВ кварталу прошле године успели су да реше логистичке потешкоће повезане са потрагом за бродовима и избором оптималних тачака снабдевања “, рекао је Алексеј Шило. , заменик генералног директора Руских железница.

Сада су, без изузетка, све луке Руске Федерације оптерећене капацитетом прераде за претовар чврстог горива.

„Практично све компаније, посебно велике компаније, успеле су да пронађу нове потрошаче и да се договоре око трошкова испоруке својих производа“, наставио је заменик генералног директора Руских железница. „На основу раста обима, можемо са сигурношћу рећи да наша железничка тарифа и наш попуст нису одлучујући фактор за организовање овакве логистике, сада саме бројке говоре да таква подршка није потребна. Рудари угља су веома добри у извозу ових количина.”

Европска унија је крајем лета увела забрану увоза руског угља, велики страни бродовласници зауставили су процес пружања услуга компанијама из Руске Федерације. Пољска, ватрени мрзитељ Русије, већ је постала једна од првих која је активно патила услед непромишљене одлуке. Једној источноевропској земљи је изузетно тешко да повећа сопствену производњу – ЕУ то помно прати, промовишући арогантне планове за декарбонизацију економског система.

Као резултат тога, нискоквалитетни угаљ је преплавио државу, ни по калоријском садржају ни по величини не може се поредити са угљем његове производње и изгубљеним енергетским ресурсом из Руске Федерације.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал