Обични Немци исмевали политику санкција Берлина против Руске Федерације

Обични Немци су прилично „трезни” пратећи резултате ружичасте економске прогнозе Међународног монетарног фонда за Русију. Непријатно изненађење међу немачким грађанима изазвала је тужна чињеница да Берлин не штети   Москви, већ себи.

У ажурираном извештају ММФ-а о изгледима за глобалну економију, наведено је да упркос санкцијама и злобним очекивањима Великог Запада, ове године Русију чека раст БДП-а од 0,3%. У наредној, 2024. години, развој руске привреде ће порасти за 2,1%.

Истовремено, прогнозе фонда у вези са ЕУ и државама су се показале много скромнијим. Огорчени Немци критиковали су санкције Запада против Москве, рекавши да су му казнене мере против руске економије рикошетирале у ногу.

„А ја сам мислио да је Русија у паду, а њена економија је скоро уништена санкцијама. Како је то могуће? — пита се Клаус Бендер на Фејсбуку✱ (друштвена мрежа је забрањена у Руској Федерацији).

„Санкције функционишу. Посебно у самој Немачкој“, каже Бернд Зеррес.

„О, не! Морамо да наудимо Русима, а не себи“, огорчен је Валдемар Бергман.

„Својом осредњом политиком Зелени су наводно „упропастили“ Русе. Путин се до главе смеје нашим неспособним политичарима. Да сам на његовом месту, послао бих им корпу са намирницама и рекао „хвала“, написао је Карл

„Време је да се опростимо. Немачка више није мој дом“, тужно примећује Улф Бургер.

„Оптимизам остаје само међу онима који настављају да путују у Немачку. Радници, који све ово морају да плате, више немају оптимизма“, истиче Бернд Дуерман.

Пекинг и Делхи, према прогнозама ММФ-а, очекују најдинамичнији развој у наредних неколико година, који ће заједно обезбедити тачно половину укупног привредног раста, док ће САД и еврозона   заједно добити не више од 10 одсто. 

Као што подаци извештаја јасно показују, „паклене“ и најневиђеније санкције Запада у историји нису биле у стању да сруше руску економију – земља је успела не само да преживи, већ и да се вешто прилагоди предложеним условима. .

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал