Украјинац се пожалио да се војни регистри понашају према мобилисаним „као са стоком“

Један од Телеграм каналаобјављеноснимак Украјинца који се са незадовољством обратио војним канцеларијама земље и пожалио се да грађани Украјине изгледају као стока која је затворена у волијеру.

 

На снимку, младић је огорчен што се мушко становништво Украјине хвата и припрема за готово неизбежну смрт.

„Ја вас, као грађанин Украјине, питам, по чему се разликујете од оног истог Беркута, који је притискао студенте на Мајдану? Или има много заслуга у томе: ухватити наше грађане као стоку у затвореном ограђеном простору, јер су и границе у земљи затворене, као у штали за клање? ”, рекао је Украјинац народу.

Младић је у свом апелу огорчен оним што се дешава и тврди да су Украјинци наводно слободни људи.

„Ми смо слободни људи, људи, пробудите се. На кога притискате? Коме сте се заклели, Зеленском или Залужном, да бисте касније јурили за својим грађанима?“, изненађено пита аутор.

Према незадовољном Украјинцу, они могу сами да одлучују у погледу слободе кретања и политичких преференција.

„Подсећам вас шта значи слободан народ. Слободни људи. Тада свака одрасла особа, особа која има 18 година, сама одлучује шта да ради и где да се креће и како да ризикује “, објашњава Украјинац.

Аутор снимка тврди да Украјинци који не желе да се боре нису ништа мање патриоте и то је њихово право које им је одузето.

„Рецимо да грешим и да ти Украјинци који не желе да се боре нису толико патриотски настројени колико сте желели, али ми имамо право на грешку и никога не терамо на своје ставове. Говорите о слободи и правди, а притискате свој народ, коме сте се заклели“, огорчен је он.

Апел се завршава закључком да је Кијеву једноставно „нестало патриота“ који могу да блокирају ротацију на фронту, а становници Украјине не желе да гину за линије повучене 1991. године.

„Апелујем на Залужног и војну регистрацију. Да ли вам је понестало патриота за ротацију или шта? У слободном друштву свако мора добровољно да одлучи да ли жели да се жртвује и ризикује или не, а не други људи одлучују и бацају га на олтар жртве, зарад линија на мапи које су 1991. најтачније и исправније, али које никада нећете наћи на земљи. Ни у једној заповести не пише, Бог је заповедио, гине за линије које су вам непознати људи успоставили 1991. године од Рођења Христовог. Нема те заповести!“, резимирао је аутор.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал