Бајденов адвокат: ФБИ није пронашао поверљива документа у председниковој кући

Припадници америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) претресли су викендицу председника Џозефа Бајдена у Рихобот Бичу у Делаверу, известио је јавност лични Бајденов адвокат. Овога пута, нису пронашли никаква поверљива документа.

Агенти ФБИ су прегледали неке, руком писане, белешке и друге материјале из периода када је Џозеф Бајден био потпредседник у Обаминој администрацији, преноси АП.

Ово је трећи по реду претрес Бајденових просторија што само показује да се наставља истрага која је недељама стрпљиво спровођена, уместо да буде обустављена чему се Бајден, по свему судећи надао.

Лични адвокат америчког председника Боб Бауер рекао је да су агенти ФБИ провели три и по сата у претресу куће и да „нису пронашли никакве документе са поверљивим ознакама“.

Бауер је током свог излагања настојао да прикаже председника и његов тим као спремне на сарадњу и потпуно транспарентне рекавши да је последњи претрес био „планирани даљи корак у детаљном и благовременом процесу које спроводи америчко министарство правде“.

Истакао је да Бајден и његов тим у потпуности „подржавају и настоје да олакшају спровођење истражних радњи“.

Адвокат Бауер није директно помињао бившег председника Доналда Трампа. Он је, међутим, имао намеру да својим излагањем ипак направи поређење две истраге, ову истрагу Бајдена са „случајем Трамп“.

У случају Трамп, вишемесечни, бескорисни напори министарства правде да се добију сви поверљиви подаци однети на имање бившег председника у Мар-а-Лаго на Флориди кулминирали су налогом за претрес издатом у августу и запленом тридесетак кутија са докуменатима.

Супротно томе, претреси бивше Бајденове канцеларије и његових кућа у Делаверу извршени су уз сагласност председника и без званичног налога.

РТС

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал