Додик: Филм „Олуја“ важан за историју српског народа (ВИДЕО)

Филм „Олуја“ је важан не само за филмску индустрију, него и за нашу историју, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик на премијери филма „Олуја“ у Бањалуци.

Додик сматра да је ово најбоља платформа како би се догађаји који су обележили историју српског народа на најбољи могући начин забиљежили и предали будућим генерацијама.

„Ово је медиј који је некако најприкладнији за млађе генерације које јесу генерације које се на тај начин едукују спознају истину о многим стварима“ – рекао је Додик.

Додик је пожелио успех екипи филма „Олуја“.

„Верујем да ће се на бази успјеха који остварује у оквиру емитовања овог филма мотивисати да се прихвате неке нове теме сличног садржаја који ће на најбољи могући начин опет приказати управо те догађаје“ – поручио је Додик.

Према његовим речима, филм јесте универзална и уметничка прича, али свакако тема страдања људи и појединаца.

„Познато је да су у „Олуји“ страдали цивили, да су бомбардовани на Петровачкој цести, да је било заистра трагичних појеидначних судбина. То заиста треба да буде забележено и да остане запамћено да су они страдали искључиво зато што су припадали једном народу“ – рекао је Додик.

Филм „Олуја“, у режији Милоша Радуновића, премијерно је приказан синоћ у Бањалуци.

Ово је први пројекат српске кинематографије који говори о страдању српског народа у Хрватској 1995. године.

РТРС

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал