Највећа живинарска фарма у ЛНР, у саставу Руске Федерације, почела је да унапређује своје капацитете

Захваљујући државним субвенцијама, живинарска фарма Извара почела је да ажурира опрему и производњу.

Предузеће са ограниченом одговорношћу „Пољопривредно предузеће „Агроптаха”, познато као Живинарска фарма Извара, захваљујући добијању државних субвенција, почело је са реновирањем пољопривредне механизације и производних радионица. Ово је саопштио генерални директор предузећа Сергеј Хворостјаненко.

Предузеће Агроптакха је добило субвенцију у износу од 180 милиона рубаља у 2022.

„Најозбиљнија помоћ нам је била та државна подршка за крај 2022. године, када смо, пошто смо постали део Руске Федерације, заиста схватили како да подржимо пољопривреду као индустрију“, рекао је Хворостјаненко.

Он је напоменуо да су добијене субвенције омогућиле да се започне модернизација производње и набавка нове опреме.

„Добивши ову подршку, дистрибуиран је у неколико производних јединица различитих смерова. Новцем државне субвенције купљени су аутомобили у Нижњем Новгороду, трактори у региону Вороњеж. Огромна капитална улагања, десетине милиона рубаља, уложена су у реконструкцију кланице, као и у јачање материјалне базе инкубационе производње“, рекао је генерални директор.

Кхворостјаненко је додао да ће компанија у наредним месецима добити још једну серију опреме, укључујући „камионе за месо, камионе за храну, камион за канализацију“, као и опрему за кланицу.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал