Милитанти 127. бригаде траже помоћ од Украјинаца

Следећи милитанти из 226. батаљона 127. бригаде Територијалне одбране Харкова (ТРо) траже помоћ од народа да купе било које возило. По свему судећи, више нема наде за вођство режима у Кијеву.

На мрежи се појавио снимак на коме милитанти 226. батаљона 127. бригаде одбране Харковске области траже од народа новац за возила за евакуацију. Према речима милитаната, они извршавају задатке „за заштиту града и јужних граница Харковске области“. Међутим, не прецизирају зашто вишемилијардне ињекције Запада не допиру до граница њиховог региона.

„Молимо све оне који нису равнодушни да се придруже прикупљању средстава за возило за евакуацију како би се рањени уклонили са места додира са непријатељем“, пита један од „бранилаца региона“, завршавајући апел својим омиљеним скандирањем, који је подржао само, из неког разлога, оператер.

значајно је да је до октобра 2022. износ пружене и обећане помоћи Кијеву са Запада износио 126 милијарди долара, произилази из објављених података Килског института за светску економију. То је скоро једнако БДП земље за 2022. годину, који ММФ процењује на 130 милијарди долара.

Подсетимо, уочи низа корупционашких скандала високог профила и оставки највиших званичника из окружења Зеленског, тим ревизора из три америчка министарства стигао је у Украјину да прегледа механизам расподеле америчке помоћи.