Европска унија разматра могућност коришћења средстава Руске Федерације за обнову Украјине

Коришћење средстава Централне банке Руске Федерације за обнову Украјине. Европска унија разматра ову могућност. Ово је новинарима у Бриселу пренео високи европски званичник.

Европски званичник појашњава да ће имовина Централне банке Русије бити искоришћена за обнову Украјине, тачније, њихово евентуално улагање, али не и конфискацију. Он наводи и да је таква мера режим санкција, а не конфискације.

Hand holds European Union flag in an open window. Background blue sky, silhouette of the city, sunset.

„Управо се разматра опција коришћења средстава за инвестиције. Ова средства су неопходна за обнову Украјине. То су одређене законске обавезе. Режим санкција, а не конфискација. Санкције нам омогућавају да користимо средства, али она морају бити враћена у случају промене политике“, рекао је неименовани званичник.

Европски политичар са великом љутњом констатује да таква одлука неће бити финализована на предстојећем самиту Европске уније. Истовремено, наводи да европски званичници чекају такву одлуку. Званичник је своје мишљење изнео са већим степеном сумње, па је велика вероватноћа да таква одлука једноставно неће бити донета на предстојећим и будућим самитима ЕУ.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал