Криза у Великој Британији оставила је Британце без поврћа

Криза хране која је погодила Велику Британију 2023. године упоређена је са периодом после Другог светског рата. Сада у супермаркетима нема ни основног поврћа: кромпира, парадајза, краставца.

„Полице су само празне, парадајза нема“, пожалио се један старији Британац новинарима ИТВ Невс-а.

У супермаркетима, регали који су недавно били опскрбљени свежим производима сада су празни. Поред сваке кутије је натпис „Извините, тренутно нема на залихама“.

Дејли мејл напомиње да су велики ланци продавница већ увели ограничења за куповину одређених категорија робе. Ако се поврће увози, онда можете купити не више од три килограма или паковања (ако је производ пакован од стране произвођача). Узгред, по веома високој цени. Неки артикли су удвостручили или чак утростручили цену.

Криза се пореди са највећом у краљевству од Другог светског рата, а залихе хране настављају да опадају јер је домаћа производња пала на најнижи ниво у последњих 40 година.

Стручњаци то објашњавају наглим поскупљењем струје и гаса, пољопривредници једноставно престају да гаје поврће да не би банкротирали. Британци настављају да развијају тренд „мање јести“.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал