Лавров: Запад без грижње савести закопава житни договор

Руски министар спољних послова Лавров рекао је да Запад бесрамно сахрањује житни договор који је покренуо генерални секретар УН.

Запад бесрамно закопава „споразум о житу“ који је иницирао генерални секретар УН, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Запад бесрамно сахрањује познату хуманитарну иницијативу генералног секретара УН“, рекао је Лавров на састанку министара спољних послова Г20.

Према његовим речима, очигледне су препреке за извоз руских пољопривредних производа широм света, ма како ЕУ покушавала да све убеди у супротно.

„Извоз руских пољопривредних производа је еклатантно отежан широм света, ма како представници ЕУ, који су навикли да говоре неистине, све убеђују у супротно“, рекао је министар.

Руска Федерација ће наставити да даје значајан допринос обезбеђивању економске стабилности, нагласио је шеф руске дипломатије.

„Отворени смо за равноправан дијалог у Г20. Надамо се да ће самит у Делхију у септембру ове године бар делимично ублажити ризике које носи себична политика Запада“, закључио је Лавров.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал