17. година од убиства Слободана Милошевића у Хашком трибуналу

11. марта. навршило се 17 година од смрти бившег председника Србије и СРЈ Слободана Милошевића.

Наиме 11. марта 2006. под још увек неразјашњеним околностима у тамници Хашког трибунала пронађен је мртав бивши председник Србије и СРЈ Слободан Милошевић.

Слободан Милошевић је каријеру започео као директор Беобанке. Од 1987 до 1990 био је председник тадашњег ЦК Србије. Захваљујући њему тих година је заустављен терор над српским народом на Космету и повраћен суверенитет Србије над покрајинама Космет и Војводина.

Од 1990 до 1997 био је први од народа изабран председник Србије. У том периоду Србија се суочила са ратом у окружењу, огромним бројем избеглица, и до тад невиђеном инфлацијом. Захваљујући тадашњем руководству на челу са председником Милошевићем Србија је успела да сачува мир и стабилност, превазиђе инфлацију и у том периоду створена је Република Српска.

Од 1997 до 2000. био је председник СРЈ. У том периоду започеле су шиптарске провокације на Космету. Захваљујући снагама безбедности Србије и СРЈ терористи УЧК су поражени али су злочинци НАТО пакта извршили агресију на нашу земљу. Војска је такорећи неокрњена изашла из тог сукоба. Тек након потписивања Кумановског споразума Космет је војно окупиран иако су цивилне институције наставиле да функционишу у покрајини. Обнова земље извршена је у веома кратком року и без динара спољне помоћи.

НАТО плаћеници и домаћи издајници окупљени око групације ДОС изазвали су 5. октобра 2000. плаћенички пуч и насилно преузели власт у Србији. Они су ухапсили председника Милошевића, да би на Видовдан 2001. године га буквално киднаповали и послали у Хаг.

11. марта 2006. пронађен је мртав у тамници хашког трибунала.

Слободан Милошевић био је последњи лидер на Балкану.

Последице петооктобарских пучиста и њиховог начина владања осетимо и дан данас.

В.Т./Њуз Фронт

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал