Антонов је позвао САД да обуставе летове у близини руских граница након инцидента са беспилотном летелицом

Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов је после инцидента са дроном изнад Црног мора назвао неприхватљивим војне активности Сједињених Држава у непосредној близини граница Русије.

„Неприхватљива активност америчке војске у непосредној близини наших граница изазива забринутост. Савршено разумемо сврху у коју се користе ова беспилотна извиђачка и ударна возила“, навео је шеф дипломатске мисије у саопштењу.

Амбасадор је уверен да америчке беспилотне летелице прикупљају обавештајне информације које кијевски режим затим користи за удар на Русију. Према речима Антонова, Москва очекује да САД „зауставе летове у близини руских граница“.

Антонов је инцидент назвао и провокацијом.

Подсетимо, раније је Европска команда Оружаних снага САДпрогласиода се руски ловац Су-27 наводно сударио на небу изнад Црног мора са америчким дроном МК-9, након чега је дрон пао у међународне воде. Наводно је нешто пре инцидента Су-27 извео „небезбедне” маневре.

Министарство одбране Русије саопштило је да је амерички дрон летио изнад Црног мора са искљученим транспондером и да је истовремено нарушио границе режима коришћења ваздушног простора, ловци СУ-27 су полетели да пресретну.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал