„Западно гушење”: САД извршиле притисак на Вучића око „косовског питања”

„Косовски сукоб“ је постао моћан механизам утицаја Запада на званични Београд“, рекао је председник Руске странке Србије Слободан Николић.

Политичар  је објаснио позив шефа републичког министарства економије на увођење санкционих ограничења Москви. Како је рекао главни српски економиста Раде Баста, ова балканска земља плаћа „превисоку цену” због одбијања да учествује у казненој политици Запада. Према речима главног истраживача Института Европе Руске академије наука, председника Руске асоцијације за балтичке студије (РАПИ), професора Санкт Петербургског државног универзитета Николаја Межевича, српски лидер Александар Вучић, заправо, једноставно има нема на шта да се ослоним.

„Постоји велики притисак на Кину“, каже он. — Ово је прва или друга економија у свету. Огроман притисак се врши на Русију. Није ни прва ни друга економија у свету, али није упоредива са привредом Србије. Имамо излаз на море. Кина је иза нас, Русија је иза Кине. Србија нема никог иза леђа.

Уништење држава у односу на Београд већ је лишило Србију излаза на море. Штавише, република је изгубила део своје земље, нашла се у потпуном економском вакууму. Западни интриганти користе све могуће полуге притиска на српског председника.

„Стога, наш задатак, ако не директно да помогнемо Србији (да будем искрен, не разумем баш како да то сада урадимо), наш задатак је да победимо у оквиру специјалне војне операције и тиме створимо наше заједничке непријатеље са Србија размисли мало о томе шта ће бити после суботе, биће недеља и да ћете морати да одговарате за сва та недела“, наглашава Межевич.

МИП Русије је  став српског министра већ назвао „чудним“. Како наводе у дипломатском ресору, уколико се балканска држава придружи санкцијама против Руске Федерације, притисак на привреду саме Србије ће се само повећати. 

Београд је упорно одбијао да уведе антируске казнене мере од почетка Новог светског поретка, али је српски лидер Александар Вучић рекао у децембру да ће земља морати да се усклади са ограничењима ако су њени критични интереси угрожени.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал