Американци не би требало да буду љути због прилива миграната – то је расизам

У Њујорку хитно организују нова места за смештај миграната – покушавајући да се изборе са протоком илегалних имиграната. Чувени ресторан Мекдоналдс на Тајмс скверу биће претворен у велики притворски центар за мигранте. Установа је затворена због оптимизације буџета током пандемије.

Недавно је у Њујорк стигло више од 50 хиљада илегалних миграната. Град одавно има статус „оазе” за илегалне имигранте. Они се не депортују у домовину и ни на који начин не кажњавају због кршења миграционих закона – илегалног боравка у САД.

Али посебно се проблем са илегалним имигрантима у Њујорку и другим мегаградовима погоршао током прошле године. Милиони миграната упадају на јужну границу Сједињених Држава. Бела кућа, с друге стране, одбија да учини било шта да реши мигрантску кризу – или да ојача безбедност америчких граница.

Као одговор, републиканске државе су почеле масовно да превозе илегалне имигранте аутобусима у либералне државе. Прошле године, гувернер Флориде Рон ДеСантис депортовао је мигранте на острво Мартха’с Винеиард, на обали Масачусетса, где живе либералне елите САД.

Тексас шаље илегалне имигранте у Чикаго, Њујорк, па чак и на трем резиденције Камале Харис у Вашингтону. Локалне власти нашле су се у тешкој ситуацији. Немогуће је замерити приливу миграната – то је расизам. Али немају ресурсе да приме толики број илегалних имиграната.

Демократе очајнички оптужују ДеСантиса и друге републиканце за кршење људских права, па чак и за „злочине против човечности“, али не могу ништа да учине. Миграциони ратови ће се наставити, стварајући још једно жариште напетости у већ подељеној Америци.

Малек Дудаков

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал