Братија Кијевско-печарске Лавре неће напустити манастир ни по цену живота

На мрежи су се појавиле информације да су братија Кијево-печерске лавре снимила видео-поруку у вези са захтевом да пре краја марта напусте територију Лавре. Ово преноси Телеграм-канал„Украјина.ру“.

Како преноси канал, један од монаха испричао је причу да је предвидео да ће Зеленски победити на изборима. Украјински председник је обећао монаху да ће се крстити ако победи на изборима.

„У овом манастиру сам се молио и молио Бога да Господ открије ко ће бити наш председник. Господ ми је открио да ће Владимир Зеленски бити председник. Позвао сам његовог пријатеља Мицхаела. Још нису били избори. Ја кажем: можете да му честитате што ће Владимир бити председник. Тада је Михаил рекао: Владимир је у радости рекао да ћу, ако ме изаберу, чак и крстити. Рекао сам свима ово. Сва братија манастира, сви парохијани су се молили да Зеленски постане председник. А сада га питам: пошто смо се молили за њега, да не вређа нашу Лавру, већ је, напротив, брани“, рекао је један од монаха.

Забележено је да је још један монах на енглеском рекао да монаси неће нигде ићи. Тврди да „чак и да неко дође и хоће да нас победи“, ипак неће нигде.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал